ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Τα κόκκινα κρασιά διατηρούνται στους 16- 18 βαθμούς Κελσίου. Εάν το κόκκινο κρασί μπει σε ψυγείο χάνει όλη του τη γεύση. Απλά καταστρέφεται.

wine_glassΌσο πιο “παλαιωμένο” είναι τόσο καλύτερο θεωρείται. Ένα κόκκινο κρασί είναι προτιμότερο να πίνεται αφού έχουν περάσει μερικά χρόνια μετά την απόσταξη, σε αντίθεση με τα λευκά, που πρέπει να καταναλώνονται σχετικά “νέα”, δηλαδή 1 με 2 χρόνια μετά την παραγωγή τους.

Συνήθως τα καλύτερα κόκκινα κρασιά είναι ξηρά ή ημίγλυκα.

Το κόκκινο κρασί πίνεται σε ποτήρι το οποίο είναι πιο ανοιχτό στο πάνω μέρος από ό,τι τα κανονικά. Αυτό αφήνει το οξυγόνο να διαρρεύσει μέσα στο κρασί και να αναδείξει όλες του τις μυρωδιές.

Όπως και να ‘χει όποιο κρασί και αν επιλέξετε, κόκκινο ή λευκό, είναι και τα δύο υπέροχα…

Έρευνες έχουν δείξει ότι το κόκκινο κρασί κάνει καλό στην καρδιά. Το κόκκινο κρασί περιέχει αντιοξειδωτικά, τα οποία επιδρούν στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς. Ενώ το λευκό κρασί έχει λιγότερες θερμίδες και επιδρά στο αναπνευστικό σύστημα. Επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε ότι και το κόκκινο κρασί αλλά και το λευκό είναι πολύ καλές πηγές μηλικού οξέος, το οποίο βοηθά στην απορρόφηση σιδήρου από τον οργανισμό.

Τα κόκκινα κρασιά προτιμούνται με κόκκινο κρέας (μοσχάρι, χοιρινό, κυνήγια) και κόκκινες σάλτσες.